День гідності та свободи

2017-11-21

/Files/images/2015/information_items_475651.jpg

13 листопада 2014року президент УкраїниПетро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні21 листопадавідзначається День Гідності та Свободи.

Свято встановленез метою віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, яківосени 2004 року(Помаранчева революція) та улистопаді 2013 року— лютому 2014 року (Революція гідності) постали на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

День Гідності та Свободи встановленийзадля утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україніпочатку XXI століття.

21 листопада 2013 року назавжди змінило історію українського сьогодення. Саме в цей день вперше почались мирні протести за євроінтеграцію. Сотні людей, а згодом уся свідома нація, повстали проти чинного режиму президента-втікача в надії змінити державу на краще.

Євромайдан– це знакова подія для українців. Його початок ознаменував прагнення створити справді європейську країну без корупції, брехні та політичних ігор. Суспільство зробило перший крок до Європи та показало рішучість своїх намірів. На жаль, українці заплатили за Майдан велику ціну...

Події Революції Гідності згуртували націю. «Україна ─ це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції ─ наш Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-го року, Революція Гідності. Це був дуже важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи», ─ зазначив глава держави, Петро Порошенко.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб!

Кiлькiсть переглядiв: 186

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.