Практичні дії з евакуації

2018-04-12

/Files/images/vesna_2018/IMG_20180412_105950.jpg

У рамках проведення "Тижня пожежної безпеки дитини" у закладі 12 квітня 2018 року було проведено навчання персоналу та дітей діям при виникненні пожежі./Files/images/vesna_2018/IMG_20180412_105956.jpg

Правила дій при пожежі для персоналу освітніх установ

Необхідно пам'ятати, що в освітніх установах пожежа поширюється зі швидкістю 1-1,5 метра в хвилину, в коридорах - 4-5 м / хв. При горінні меблів та паперу в навчальних приміщеннях в повітрі накопичується оксид вуглецю, який при вдиханні його протягом 5-10 хвилин стає смертельним.

Ось чому при надзвичайній ситуації пожежі в ЗДО потрібно діяти швидко, рішуче і грамотно, відповідно до розроблених раніше планів евакуації та практичних відпрацювань на випадок пожежі.

Порядок дій вихователя при пожежі:

  • Не піддаватися паніці самому і заспокоїти дітей.
  • У першу чергу евакуювати вихованців із тих приміщень, де знаходитися небезпечно для життя, а також з верхніх поверхів.
  • Уточнити обстановку: чи немає задимлення в коридорі, чи можливий вихід і евакуація вихованців.
  • Якщо вихід з групи безпечний, вишукувати вихованців. Одяг залишити на місцях. Надіти на дітей марлеві пов'язки для захисту органів дихання. Взяти журнал відвідування.
  • Виводити вихованців з будівлі ЗДО по найбільш безпечному та найкоротшому шляху. Вихователь при цьому повинен йти попереду, а в кінці ланцюжка - помічник вихователя.
  • По закінченню евакуації, у заздалегідь визначеному безпечному місці збору, провести перекличку всіх дітей за списками. Вихователь повинен невідлучно знаходитися поряд з виведеними з будівлі вихованцями.
  • Якщо коридор задимлений і вихід з групи небезпечний, потрібно закрити вхідні двері, ущільнити їх підручною тканиною, посадити дітей на підлогу і трохи відкрити вікно для провітрювання. Якщо на вікнах металеві грати, їх необхідно відразу відкрити. Як тільки почуєте шум під'їхавших пожежних машин, подайте сигнал, щоб рятівники негайно приступили до евакуації дітей через вікна. Вихователь у такому разі залишає групу останнім.
Кiлькiсть переглядiв: 1022

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.